Az ír azon kevés európai bajnokságok közé tartozik, amelyik még mindig tavaszi–őszi rendszerben üzemel. És az is különös, hogy hiába Eb-résztvevő a válogatott, a bajnokság az Eb alatt sem zár be.

Ha úgy vesszük, nincs is ebben semmi különös, hiszen az ír bajnokságból már nagyon régóta nem kerül be senki a válogatottba, sőt, a legtehetségesebbek már ifista korukban Angliába, esetleg Skóciába mennek. Nem beszélve azokról, akik eleve Angliában vagy Skóciában születnek ír gyökereikre büszke családban. Ritka példa a válogatottba idén berobbant James McCleané, aki egészen 21 éves koráig játszott a Derryben, mégis kihagyhatatlan lett a Premier League-ben szereplő Sunderlandból.

Ennek ellenére egy kis játékot megér az ír Premier League. A meccsek látogatottsága olyan, mint nálunk az erősebb NB II-es csapatoké, vagyis nagyjából ezren-ezerötszázan ülnek a lelátón, leszámítva a legnépszerűbb klubot, a Shamrock Roverst, valamint a Cork Cityt, ott van, hogy négy-ötezren szoronganak a lelátón.

És már csak azért is érdemes megismerkedni az írekkel, mert valamennyi, a nemzetközi kupában induló magyar csapatnak esélye van arra, hogy ír ellenfelet kapjon a június 25-i sorsoláson.

És most a játékról. Minden fordulóban felteszek 200 forintot a forduló hat meccsére, és a tippeket megosztom az olvasókkal. Akinek van kedve, kopírozza le, nekem attól nem lesz kevesebb pénzem. Akinek nincs tippeljen másképp.

És most nézzük a meccseket és a tippeket. Zárójelben a csapat helyezése.

Bohemians (9.) – Sligo (1.) 1

A bajnokságot vezető Sligo a legutóbbi, 13. fordulóban szenvedte el első vereségét a nem túl acélos UC Dublintól, majd a kupában otthon kapott ki a bajnokság sereghajtójától, a Monaghantől. A fiúk nem heverték ki a sokkot, és gólvágójuk, az angol North (13 meccsen 13 gól) sem tud rajtuk segíteni.

Bray (8.) – UC Dublin (10.) 1

A Bray az utóbbi fordulókban elvétette a ritmust, az UC viszont győzött. Ezzel együtt valami azt súgja nekünk, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Derry City (4.) – Shelbourne (6.) 1

Az északír-ír vegyescsapat Derrynek őrült nagy szüksége van a három pontra, ha tapadni akar az élmezőnyhöz. És a Shelbourne-nek is, ha nem akar leszakadni. A Shelbourne azonban rossz passzban van, a Derry viszont az elmúlt három meccsét megnyerte, most jön a negyedik.

Monagham United (12.) – St Patrick's (3.) X

Az utolsóként elsőt verő Monagham újabb bravúrra készül, de hogy nézne ki, ha a harmadikat is legyőzné, miért is utolsó akkor? Szóval, ha nem is nyernek, de egy döntetlenre jók lesznek a döntetlenkirály St Patrick ellen (13 meccsből hétszer ikszeltek).

Shamrock Rovers (2.) – Cork City (7.) 1

A Shamrockot idehaza sokan ismerik, és nemcsak azért, mert a legnépszerűbb ír klub, hanem azért is, mert 1985-ben a Honvéd verte ki a BEK-ből, a 2011-12-es Európa Ligában pedig a Partizán Belgrád kiverésével főtáblás volt. Igaz, kiesett. Most, a régi ismertségük okán nyernek, és kész.

Dundalk (11.) – Drogheda United (5.) 2

Az előző fordulóban megszakadt a Dundalk hosszas nyeretlensége, a Drogheda pedig hiába képtelen nyerni öt forduló óta, még így az 5. helyen áll.

Ha a tippek bejönnek, akkor 113-szoros pénzt nyerek. Ha nem, akkor majd legközelebb.

2 komment

Címkék: tipp ír premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr404559711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio_ 2012.06.02. 05:07:47

"z ír azon kevés európai bajnokságok közé tartozik, amelyik még mindig tavaszi–őszi rendszerben üzemel"

Ez téves, mert nem r"még mindig", hanem újkeletűen tavaszi-őszi a liga. Azelőtt, pl a 90-es évek végén ugyanúgy őszi-tavaszi volt a Liga, mint a többi szigetországi bajnokság. Az oka a váltásnak az volt, hogy kevés volt a néző, és az ír Premier League nyáron szeretett volna nézőket csalogatni, amikor pl. az angol és a skót Premier League-ek állnak. Cirka 5 éve álltak ezen célból át a tavaszi-őszi rendszerre.

Datura.Stramonium 2012.06.02. 12:48:06

Én csak azt kérdezném, hogy hol lehet fogadni. Szivesen megjátszanám a dolgot. :-)
süti beállítások módosítása