Az ír 23-as keretből két napja kikerült, még feldúlt Kevin Foley nagybátyja izomból nekiment Trapattoni kapitánynak. "Ha Trapattoni a vidékünkre látogatna, akkor nem látnánk szívesen" – nyilatkozta az Írország dél-nyugati csücskéből származó família képviselője. Unokaöccse lelkiállapotáról azt mondta, hogy megsemmisült a szövetségi kapitány döntése után. Az ír keret első botrányáról itt olvashat részletesen>>>

A keddi, toszkán válogatott elleni 5-0-ra megnyert mérkőzésen még Kevin Foley is játszott, habár akkor már tisztában volt vele, hogy Trapattoni hazaküldte. Most kiderült a pályára lépésének háttere. Foley akart játszani, hogy megmutassa: nem igaz, hogy korábbi sérülése hátráltatja, igenis képes lenne kiutazni az Eb-re. Szép hozzáállás, de a kapitány nagyságát is jelzi, hogy belement a kérésbe.

Foley végül egy félidőt játszott, az ötödik gólt készítette elő azzal, hogy szabadrúgását az olasz kapus csak kiütni tudta, pont Walters elé, aki a hálóba pöccintett.

A 27 éves wolverhamptoni hátvéd helyére került Paul McShane-nek elvileg boldognak kellene lennie, ő azonban nem örül felhőtlenül. "Nem mondom, hogy örömmámorban úsztam, mivel Kevvel jó barátok vagyunk. Egyszerűen csak megpróbáltam megőrizni a nyugalmamat."

Egyébként McShane volt az, akinek a 2010-es vébérészvételről döntő pótselejtezőn az írek kiesését jelentő gól előtt Henryt meg kellett volna akadályozni a labda átvételében. Henry ugyan a kezét is használta, ettől még igaz: ha McShane határozottabb, akkor nincs gól.

McShane azon a meccsen 13-assal játszott, a 13-ast kapta szegény, hazaküldött Foley is, és most McShane is ezt örökölte meg újra.

Szólj hozzá!

Címkék: giovanni trapattoni paul mcshane kevin foley

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr44556777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása