Győztes edzőmeccs, Foley keserű búcsúja, földrengés.

*

5-0-ra vertük a toszkán válogatottat. Nem kell komoly ellenfélre gondolni, a csapatot alacsonyabb osztályú játékosok alkották. Az ír kezdőcsapat érdekessége volt, hogy az utólag behívott Paul McShane játszott jobbhátvédet, Stephen Kelly volt a balhátvéd, James McClean jobbszélső, Simon Cox pedig Keane mellett játszott.

Írország: Keiren Westwood; Paul McShane, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Stephen Kelly; Stephen Hunt, Paul Green, Keith Andrews, James McClean; Simon Cox, Robbie Keane.

Cserék: David Forde Westwood helyett, Kevin Foley Dunne helyett, Shane Long McClean helyett, Jon Walters Keane helyett (mind a szünetben), Darron Gibson Andrews helyett, Stephen Ward Sean St. Ledger helyett (mindkettő a 67. percben)

A gólokat Keane, Cox, Keane, Long és Walters lőtte. Ami ennél lényegesebb: ezen a meccsen pecsételődött meg szegény Foley sorsa, aki az eredeti 23-as keretben még benne volt, végül mégis a hátvéd tartalék, McShane utazhat. A második félidőben ugyanis középső védőt játszott mindkét játékos, és McShane volt meggyőzőbb. A poszt azért fontos, mert a nélkülözhetetlen Dunne és O'Shea is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, de őket muszáj kivinni az Eb-re.

*

Nem ez Kevin Foley szezonja, de a keddje egyenesen szörnyű volt. Nem elég, hogy a 27 éves középpályás kiesett a Wolverhamptonnal a Premier League-ből, most már az Eb-n se tud vigasztalódni. Giovanni Trapattoni ugyanis egy nappal az olaszországi edzőtáborba érkezés után kitette őt az Eb-keretből. "Úgy érzem, elárultak, és ezt megmondtam a szövetségi kapitánynak is." – nyilatkozta Foley. Az ő olvasatában az történt, hogy térdsérüléséből már kezdett felépülni, akár már játszhatott is volna a múlt pénteki, Bosznia elleni mérkőzésen. Trapattoni azonban akkor azt mondta, nem kell elkapkodni, játszik majd az edzőtáborban. "Két napot edzettem Olaszországban, nagyszerűen éreztem magam, amikor Trapattoni váratlanul behívatott magához, és azt mondta, kitesz a csapatból. Nehéz megemészteni." A 8-szoros válogatott futballistának az Eb lett volna karriere csúcsa, a szülei már le is foglalták a repülőjegyet és a szállást Lengyelországba. Trapattoni azzal indokolta döntését, hogy a csapat középső védelmét kell erősíteni a keret védőinek kisebb-nagyobb sérülése miatt. Középen pedig, ahogy a toszkánok elleni mérkőzésen is látszott, McShane jobb Foleynál. A kapitány a játékos szomorúságát megérti, ő sem volt vidám.

*

Az ír válogatott montecatini szálláshelyén is érezni lehetett a keddi, 16 halálos áldozatot követelő földrengést, aminek epicentruma az edzőtábortól 210 kilométerre volt. Nem minden játékos érezte amúgy, és Trapattoni sem vette észre. Olasz csoportellenfelünk Luxemburg elleni mérkőzését a földrengés miatt törölték.

Szólj hozzá!

Címkék: földrengés edzőmeccs giovanni trapattoni paul mcshane kevin foley toszkán válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr644554697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása