Nem akarjuk viccel agyonütni, de Fahey és Foley nevét nem fogjuk keverni az Eb-n, mivel mindketten megsérültek.

Megvan az első hiányzó a 2012-es ír Eb-keretből. Keith Fahey (Birmingham) sérülés miatt nem tud játszani Lengyelországban, helyére a középpályás tartalék, Paul Green (Derby County, képünkön) kerül. A 29 éves Fahey nyolc selejtezőn játszott, többnyire csereként, az első meccsen, Örményországban ő lőtte a győztes gólt, lásd az alábbi videót. A helyére került szintén 29 éves Green négy meccset játszott, háromszor kezdő volt. Trapattoni bizalma az oroszok elleni 2-3-as meccs után rendült meg benne. Utolsó válogatott fellépése egyben Írország utolsó veresége: 2011. március 29-én Uruguaytól kaptunk ki Dublinban 3-2-re.

*

És Fahey után, most már biztos, Kevin Foley is hiányozni fog sérülés miatt. A Wolves-szal az idén a Premier League-ből kieső 27 éves középpályás mindössze egy selejtezőn (Macedónia, 2-1) játszott. Helyét a védő Paul McShane foglalja el.

*

Trapattoni a maga keresetlen módján válaszolt két volt legendás ír játékos, Roy Keane és Andy Townsend Aiden McGeadyt illető kritikájára:

  • Roy Keane-t ismerem. A másik személyt nem.
  • Valószínűleg nem követik az orosz futballt (McGeady a Szpartakban játszik) és Aiden fejlődését.
  • A kritizálók életük minden meccsén jól játszottak?
  • Nem hiszek a volt játékosoknak. Nem szükséges nekik válaszolnom. Mielőtt beszélek, gondolkodom. De ezeknek az embereknek én nem válaszolok.

Amúgy joggal lehetett ilyen magabiztos Trapattoni, hiszen szombaton McGeady nélkül aligha verjük meg Boszniát.

*

Megvan az Eb-s mezszámozás.

  1. Shay Given
  2. Sean St Ledger
  3. Stephen Ward
  4. John O’Shea
  5. Richard Dunne
  6. Glenn Whelan
  7. Aiden McGeady
  8. Keith Andrews
  9. Kevin Doyle
  10. Robbie Keane
  11. Damien Duff
  12. Stephen Kelly
  13. Paul McShane
  14. Jonathan Walters
  15. Darron Gibson
  16. Keiren Westwood
  17. Stephen Hunt
  18. Darren O’Dea
  19. Shane Long
  20. Simon Cox
  21. Paul Green
  22. James McClean
  23. David Forde

*

A válogatott vasárnap reggel elrepült edzőtáborozni Toszkánába (kedden már játszik is a tartományi válogatottal), ahonnan június 4-re repülnek Budapestre, hogy megmérkőzzenek a magyar válogatottal. Már itt is vannak az első itáliai képek az ír szövetség facebook-oldaláról. (Mellesleg Olaszország az egyik csoportellenfél az Eb-n.)

Trapattoni egy (kissé tokás) olasz szépségkirálynővel.

Montecatini idill

A leendő Európa-bajnokok?

*

Az UEFA U19-es elitkörében Írország 1-0-ra kikapott a házigazda portugáloktól, Anthony Forde a 10. percben, 0-0-nál 11-est hibázott. A mindent eldöntő gólét a lefújás előtt három perccel az ír Michael Barker szerezte, öngól. Vagyis Paul Doolin, az írek edzője úgy járt, mint Baróti Lajos magyar szövetségi kapitány az 1978-as vébén. Mindketten az első, hazaiak elleni meccsre tettek fel mindent, majd kaptak és estek ki. Doolin a torna előtt azt mondta: az első meccs hatalmas lesz, és eldönti, továbbjutunk-e a csoportból. Nos, tényleg eldöntötte. A következő, Ukrajna elleni meccsen simán, 3-0-ra kikaptunk. Az utolsó meccsen bármit játszunk Izrael ellen, kiestünk.

*

Az U21-es válogatott felkészülési mérkőzésen szenvedett 2-1-es vereséget hazai pályán Dánia ellen.

2 komment

Címkék: u19 paul green roy keane u21 mezszámok montecatini michael barker giovanni trapattoni aiden mcgeady paul mcshane keith fahey kevin foley andy townsend anthony forde

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr794552974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2012.05.29. 17:24:03

"...kissé tokás..." ????? No, ez egy elég prosztó megnyilvánulás volt, gratula! Kíváncsi vagyok, ha te nevetsz, neked mekkora a tokád?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.29. 21:46:24

Mekkora ádámcsutkája van a "csajnak".
süti beállítások módosítása