"Ő csak egy fickó azok közül, akiknek mindenről van véleményük."

A fentieket Aiden McGeady, az ír válogatott szélsője mondta, nem is akárkiről, hanem Roy Keane-ről, az ír válogatott legendájáról, minden idők legnagyobb ír játékosáról. (Eszerint a lista szerint mindenképp a legnagyobb volt.)

Roy Keane (képünkön) kivezette a válogatottat az 1994-es és a 2002-es világbajnokságra, ez utóbbi helyen azonban valami megváltozott. A válogatott szálláshelye után szaipani incidensnek keresztelt botrány lényege az volt, hogy a világbajnokság előtti napokban az akkor a Manchester Unitedben játszó középpályás kivágta a hisztit, mindenkivel összeveszett, akivel csak lehetett, bírálta a távol-keleti körülményeket, fájt mindene, nem érezte a tüzet. Iszonyú nagy szakirodalma van a szaipani incidensnek, az egyik szakblog éppen most tart a feldolgozás negyedik részénél.

Mick McCarthy szövetségi kapitány (őt hosszú évek munkája után idén tavasszal rúgták ki a végül kieső Wolverhamptonból) hazaküldte a hőzöngésével a közösséget bomlasztó csapatkapitányt. Ennél részletesebben most nem akarok belemenni a szaipani botrányba (egyszer majd egy külön posztba megírom, talán, az eset Írországban kultikus jelentőségű, olyasmi, mint nálunk a 86-os mexikói tésztabotrány), de Keane, bár egyszer visszatért még a válogatottba, de Szaipan óta gyakran magára haragítja az aktív ír válogatottakat egy-egy pofátlanabb nyilatkozatával.

Úgy, ahogy most is történt. Keane, aki egyébként visszavonulása évében, 2005-06-ban csapattársa volt Geadynek (képünkön) a Celticben, többek között azt mondta: a 26 éves, 47-szeres válogatott szélsőnek a hozzáállása miatt nincs helye a válogatott kezdőcsapatában. Amúgy valóságos össztűz zúdult McGeadyre, ugyanis Andy Townsend, az ír válogatott Roy Keane előtti csapatkapitánya is bírálta a szélsőt.

És mindketten egy 23 éves, a Sunderlandben csak decemberben mély vízbe dobott szélsőt, James McCleant követelték helyette a válogatottba. Róla már jó sokat írtunk, például itt>>>

Most legyen elég annyi, hogy a közvélemény nyomására került a keretbe februárban, és sokak csalódására, csak tízegynéhány percre állította be Trapattoni a csehek elleni barátságos meccsre. Most benne van ugyan az Eb-keretben, de sokan attól félnek, hogy Trapattoni végül alig játszatja majd az Eb-n, ragaszkodik bevált szélsőihez, Duffhoz és McGeadyhez.

McGeadynek tényleg nem a tavaszi volt a legjobb szezonja (róla is írtunk már), de a végére valamit megmentett belőle a Szpartak légiósa. Az első négy meccsen még csak egy-egy félidőket játszott, az utolsó hét meccsen viszont lényegében végig a pályán volt, gólt viszont nem lőtt. Ezzel együtt második, BL-selejtezőt érő helyen végzett csapatával.

Szólj hozzá!

Címkék: roy keane james mcclean aiden mcgeady paul mcshane

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr774541996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása