Friss hírek az ír futball hazai szerelmeseinek, ha vannak ilyenek.

A februárban kulcscsontját tört Richard Dunne még ebben a szezonban visszatérhet az Aston Villába, ami azt jelenti, hogy a válogatott 32 éves középhátvédje ott lehet a nyári Eb-n is. A jó hírt Alex McLeish, az Aston Villa menedzsere közölte az Irish Times ujjongó olvasóival. Az Írországban tavaly az év játékosává választott védő előtt ezzel a videóval tisztelgünk:

*

Stephen Hunt is a sérültek maródiak listáját eszi lassan másfél hónapja. Sérvműtétből lábadozik, csapatának,a Wolvesnak ráadásul négy forduló alatt kellene nyolcpontos hátrányból talpra állni, ha nem akar kiesni. Hunt ennek ellenére magabiztos, már ami az Eb-szereplését illeti. A válogatott egyik legfontosabb csereszélsője (ez is nagy szó, hiszen olyan riválisai vannak ezen a poszton, mint Coleman, Fahey, Duff, McGeady, és a most berobbant McClean) nemcsak a 23-as keretbe, hanem egyenesen a kezdőcsapatba akar betörni, kápráztatta el magabiztosságával az Irish Sun olvasóit.

*

Egy közvélemény-kutatás szerint Shay Given kapus az ír válogatott legfontosabb embere. Őt a sérüléséből remélhetőleg felépülő Richard Dunne követi, a harmadik pedig - bizonyságul annak, hogy a szurkolók hajlamosak túlzásokba esni - az első Premier League-meccsét tavaly decemberben játszó, a válogatottban februárban tízegynéhány perc erejéig bemutatkozó sunderlandi zöldfülű szélső, James McClean. Az Eb-selejtezők házi gólkirálya Robbie Keane csapatkapitány csupán negyedik lett, és az Eb-selejtezőkön már szóhoz sem jutó McShane meglepetésre az ötödik. A lista, amivel Trapattoni számos ponton vitázna: 1. Given (Aston Villa, kapus) 41%; 2. Dunne (Aston Villa, hátvéd) 24%; 3. McClean (Sunderland, szélső) 16%; 4. Keane (LA Galaxy, csatár) 10%; 5. McShane (Crystal Palace, hátvéd) 3%; 6. Duff (Fulham, szélső) 2%; 7. Andrews (WBA, középpályás) 2%; 8. McGeady (Szpartak Moszkva, szélső) 1%; 9. O’Shea (Sunderland, hátvéd) 1%.

*

Alig egy hete hívtuk fel Giovanni Trapttoni kapitány figyelmét a skót Motherwell ír kapusára, Darren Randolphra. Nem Givent akartuk kicsinálni, csupán jeleztük, hogy egyik cserekapusunk sem véd a klubjában, így pedig életveszélyes nekivágni az Eb-nek. Tessék, most meg minden idők legnagyobb ír kapusa, a 82-szeres válogatott Packie Bonner mondta az Irish Sunnak (ha már nekünk nem hisz az öreg): "Szeretném, ha nálunk védene, mivel kivételesen jó kapus." Bizony, lecsaphatnak még rá az amerikaiak is, mivel apja amerikai kosaras volt, akit egy ír csapat igazolt le. Érdekes, hogy második számú kapusnak azzal együtt jónak tartja Keiren Westwoodot, hogy sérülése után csak a padon ül a Sunderlandben. Randolph szerinte most még a harmadik számú kapus lehetne a Millwallban nem játszó Forde helyett.

*

Simon Coxnak csodálatos érzés, hogy Giovanni Trapattoni annak ellenére hajlandó behívni őt az ír válogatottba, hogy klubjában a WBA-ban elvétve játszik. Önkritikusan annyit mondott a csatár a klubszerepléséről az rte.ie-nek: "Negyven pontunk van [azaz már nem fenyegeti a kiesés a WBA-t], remélem, kicsit többet játszhatok." Bizony, idén mindössze hatszor volt kezdő, a Premier League-ban gólt nem szerzett. Nem csoda, hogy könnyen a második vonalban találhatja magát (ott, ahová a rossz nyelvek szerint való), a Cardiff és az Ipswich érdeklődik iránta, Cox azonban maradna a WBA-ban. A válogatottban Keane és Doyle mellett csereként jut szóhoz, de hogy lehet rá számítani, azt egyetlen idei válogatott meccsünkön bizonyította. Cox magyarországi rajongóinak küldjük a csehek elleni egyenlítő gólt:

*

Jegyezzük meg ezt a nevet: Sean Murray. Még cak 18 éves, a Watford középpályása, idei 16 meccsén hat gólt lőtt. Nem véletlen, hogy a BBC szavazásán ő lett a hónap fiatal játékosa a Championshipben: márciusban hét meccsen négy gólt lőtt. Kívánjuk neki, hogy nagy játékos váljon belőle, és míg felnő, addig nézegessük ezt a bombalövését:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr474460111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása