Az nem létezik, hogy Richard Dunne (Aston Villa), aki még februárban szenvedett vállsérülést a Manchester United ellen, ne legyen ott a nyári Európa-bajnokságon. A csehek elleni barátságos meccsről hiányzott, de minden ír drukker reméli, hogy legkésőbb a június 10-i, horvátok elleni Eb-nyitómeccsre felépül.

A válogatott 33 éves középhátvédje a 12 Eb-selejtezőből tízen játszott, méghozzá elsőtől az utolsó percig. Az oroszok elleni idegenbeli 0-0-án valami egészen elképesztő mozdulattal hárított egy lövést a gólvonalon, a videón 0:25 körül.

Dunne azonban nemcsak az ír válogatottnak hiányzik, hanem szerencsére az Aston Villának is. Amerikai tulajdonosa az a Randy Lerner üzletember, akinek másik játékszere a Cleveland Browns amerikaifutball-csapata.

Innen jött az ötlet, hogy a 32. évét taposó játékos utazzon ki egy hétre Clevelandbe, ahol nagy tapasztalatuk van az ilyen sérülések kezelésében.

Dunne elmondta, hogy reméli, az amerikai út után már el tudja kezdeni az edzéseket. Ha így lesz, és csakugyan pályára léphet az Eb-n, akkor az ír drukkerek lesznek a mostanában gyengélkedő (az utolsó tíz meccséből kilencet elvesztett) Cleveland Browns legnagyobb rajongói.

Búcsúzóul itt van még a 71 válogatott meccsen 8 gólt szerző középhátvéd legutolsó válogatott gólja, amit Örményországnak lőtt a 2-1-re megnyert meccsen - az Eb-selejtezőkön ez volt az egyetlen gólja. (És nem feszegetjük, hogy kilenc góllal ő a Premier League öngólkirálya).

Szólj hozzá!

Címkék: sérülés aston villa randy lerner cleveland browns richard dunne

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr714330998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása