Február 29-én Csehország ellen játszunk barátságos meccset, Rosicky egyszerre játssza el nyári csoportellenfeleink közül a horvát Modricot és a spanyol Xavit. Itt az ír keret. (Tudom, nem vagyok egy breaking news, a keretet már pénteken kihirdették, de Trapattoni döntését értékelni sosem késő.) Ami a lényeg: az olasz kapitány nem hazudtolta meg önmagát, ragaszkodott a jó öreg csatalovaihoz.

S. Given (Aston Villa), K. Westwood (Sunderland), D. Forde (Millwall) kapusok;

J. O'Shea (Sunderland), S. Kelly (Fulham), S. Ward (Wolves), R. Dunne (Aston Villa), S. St Ledger (Leicester), D. O'Dea (Leeds) védők;

K. Foley (Wolves), G. Whelan (Stoke), J. McCarthy (Wigan), S. Coleman (Everton), K. Andrews (WBA), K. Fahey (Birmingham), D. Gibson (Everton), D. Duff (Fulham), A. McGeady (Spartak Moscow), S. Hunt (Wolves) középpályások;

R. Keane (LA Galaxy), K. Doyle (Wolves), S. Long, S. Cox (mindkettő WBA), J. Walters (Stoke) csatárok.

És hogy mik a tanulságok?

Kapusok: semmi meglepő, ők hárman voltak eddig is Trapattoni kedvencei, pont ebben a sorrendben. Bár ami a sorrendet illeti, nem ártana lassan felülvizsgálni, mivel Forde rendszeresen véd, nem is rosszul a Millwallban, miközben Westwoodról ez nem mondható el.

Védők: Mind a hatan ott vannak azok közül, akik végigharcolták az Eb-selejtezőket, vagy az utolsó meccsekre nyerték el az olasz kapitány bizalmát.

Középpályások: A legtöbb ír drukker azt várta, hogy a remek formát befutó, az észak-ír utánpótlás válogatottban már bemutatkozott, élete formáját futó 22éves sunderlandi James McClean megkapja élete első ír behívóját (ma is gólt lőtt), de nem így történt. "Ébredj, Trapattoni!" - ez volt a legkevesebb, amit a közösségi oldalakon a kapitány a drukkerektől kapott. (Attól, hogy észak-ír utánpótlás válogatott volt, még szóhoz juthat az ír válogatottban, de pályára lépése után már nem válthat válogatottat. Az átlagos ír drukker szerint különben ahogy Észak-Írország nem ország, úgy az észak-ír válogatott is egy nemlétező képződmény.)

Trapattoni egyébként úgy nyilatkozott, hogy a kerethirdetés előtti napon beszélt McCleannel, gratulált neki a Sunderlandben nyújtott teljesítményéhez, és azt mondta neki, hogy neki is csatlakozni kell a kerethez, de nem most. Van neki elég szélsője: Simon Cox, Jon Walters, McGeady, Duff, Stephen Hunt

Trapattoni tehát a középpályán is ragaszkodott a jól bevált arcokhoz, hat alapembere közül valamennyit meghívta, de McCharthy, Coleman, Gibson és Foley is játszott egy-két selejtezőn, vagy legalább kerettag volt.

Csatárok: Semmi meglepetés. A selejtezőket végigjátszó Keane és Doyle naná, hogy ott van, valamint a három legtöbbet szóhoz jutó cserejátékos is.

Az Irish Independent úgy értékelte a keretet, hogy az hűen tükrözi az olasz konzervativizmusát, az ifjú titánoknak még várniuk kell. Azt meg mi tesszük hozzá, hogy - és itt most ellentmondunk a poszt címének - nem az Európa-bajnokság előtti hónapokban kell kísérletezgetni. Ez volt a titka a 2004-ben Eb-t nyerő görögöknek és a 12 évvel korábbi Európa-bajnok dánoknak is. Előre az Európa-bajnokságért!

3 komment

Címkék: csehország keret giovanni trapattoni james mcclean

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr874095203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2012.02.12. 11:42:13

szétrugjuk a seggüket júniusban :)

tumpara 2012.02.12. 11:47:47

"És hogy mik a tanúságok?"

Talán inkább tanulságok. Ez így olyan, mint az "éjt nap alá téve".

O'Murchadha 2012.02.12. 18:33:33

@tumpara: ajjaj, igazad van, javítottam, köszi
süti beállítások módosítása