Elindultunk

2012.02.08. 11:46 O'Murchadha

Mi az Egyesült Királyság része voltunk, ti a Habsburg Monarchiáé.

Mi átvettük a hódítók nyelvét, ti megőriztétek a magyart.

Mi négy irodalmi Nobel-díjast adtunk a világnak, ti egyet.

Mi az első köztársaságban élünk, ti a harmadikban.

Mi a gazdasági válság nagy vesztesei vagyunk, ti is.

Mi négy és félmillióan vagyunk, ti tízmillióan.

Mi nyolcvanmillió írt tartunk nyilván a diaszpórában (hogy a rossebben, fogalmam sincs), ti jó, ha hárommillió magyart.

Mi imádjuk a külföldi kapitányunkat, ti befürödtetek mindegyikkel.

Mi kijutottunk az Eb-re, ti nem.

A nyári Európa-bajnokságig nyomon követjük az ír focit, a válogatott játékosainak bajnoki és válogatottbeli szereplését, de akkor sem ugrunk el, ha olyan írbe botlunk, aki nem tagja Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány keretének.

Így volt ez kedd este is, amikor egy kisebb csapatra való ír lépett pályára a hóborította Anglia pályáin 2 FA-kupa újrajátszáson és egy Championship-meccsen. A pályára lépők közül Trapattoni szűkebb keretének egyedül a birminghami Keith Fahey volt a tagja, a selejtezőkön az örökcsere középpályás 8 meccsen 187 percet játszott. Millwallban David Forde védett, a selejtezőkön csak a kispadig jutott, Andy Keogh (a selejzetőkön 3 meccsen 32 perc) nem állt be. A Portsmouth Liam Lawrence-e (3 Eb-selejtezőn 242 perc) kezdő volt. Nézzük részletesebben.

Southampton (Championship, 2.) - Millwall (Championship, 21.) 2-3

FA-kupa a legjobb 16 közé jutásért, újrajátszás

A játéknap meglepetését a Millwall okozta, öröm, hogy a mieink közül David Forde kapus és Alan Dunne is részese volt a sikernek. A friss igazolás Andy Keogh, aki peremember Trapattoni válogatottjában, viszont nem játszott.

A goal.com-tól Forde 7-est kapott, Dunne 6-ost. A Southamptonban a válogatottságtól 2004-ben visszavonult, most 34 éves David Conolly nem játszott.

Sheffield Wednesday (League One, 2.) - Blackpool (Championship, 5.) 0-3

FA-kupa a legjobb 16 közé jutásért, újrajátszás

A harmadosztályú hazaiak bénák voltak, akárcsak ír csatáruk, Clinton Morrison, a goal.com-tól jól megérdemelt 5-öst kapott. Az egykor 36 válogatott meccsen 9 gólt szerzett Morrison Trapattoni első, 40-es keretében is benne volt még 2008-ban, jól futott akkoriban a Crystal Palace-ban, de a kapitány szemét dicséri, hogy a szűkítésnél kipottyant, és azóta sem került vissza.

Birmingham City (4.) - Portsmouth (17.) 1-0

Championship

A nap egyetlen másodosztályú bajnokija.

Oké, ez a meccs Futács Márkó miatt is érdekes (volt egy nagy helyzete, a 75. percben lecserélték), de négy ír is a pályán volt. A papírforma-győztes hazaiaknál Keith Fahey és Adam Rooney végig játszott, a vendégeknél Stephen Henderson kapus nagyokat védett, a gólról nem tehetett, Liam Lawrence felejthetőt nyújtott.

10 komment · 1 trackback

Címkék: millwall portsmouth birmingham southampton bajnoki forma sheffield wednesday

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr124078140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dublin 2012.03.06. 11:36:42

....és most következzék, valami egészen más...Nem lelik az Írországban lezuhant meteort - adja hírül az Index. Nos abban a rendetlenségben ezt én nem is csodálom. Szerintem tulajdonképpen jobb is, ha az ember nem kezd el keresni semmit, ami Írországban...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finalNmbr 2012.02.08. 13:14:22

Annak az egynek is szinte semmi köze nincs magyarországhoz..

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.02.08. 13:42:29

A nyolcvanmillió asszem úgy jön ki (egyébként nem rosszseb, hanem rosseb), hogy egyrészt anno a burgonyavész által okozott éhínség miatt rengeteg ír vándorolt ki az USA-ba. Másrészt meg egy idő után divat lett az amerikaiak között ír származásúnak mondani magukat. Tehát valszeg a 80 millióból jó sok annyira ír, mint én, vagy mint Barack Obama.

Amúgy sok sikert a bloghoz, tuti visszajáró vendég leszek, mert bírom az ír focit!
youtu.be/x-64CaD8GXw

Drago Brutic 2012.02.08. 13:58:47

Hajrá Írek!
Kemény a csoport, mint az acél, de ha továbbjutnak, onnan bár bármi lehet. Sok címlapot a blognak!

Da Real Knee Grow 2012.02.08. 14:26:04

GO IRELAND!!!
Remélem összejön (ha összejöhet) egy angol-ír és akkor krumplikkal lehet dobálni azt a tetű Rooney-t(merhogy ír sazármazású és ezért ÁRULÓ)

O'Murchadha 2012.02.08. 14:48:35

@Imiface: javítom, jogos. A 80 millió meg másképp tényleg nem nagyon jön ki

Pazza Inter 2012.02.08. 15:01:30

Robbie Keane befurdott az Interben, Trapattoni irorszagban nem. Csak vicc bocsi. Nagyon birom az ireket es irorszagot is. Sok sikert a bloghoz.

Jimbo75 2012.02.08. 15:42:04

Akkor nyer Irország EB-t, amikor Magyarország. Sohanapján:))

ikrab 2012.02.08. 15:59:17

cum on boys, go on lads!
mint egy írországban egy darabig élt csávó, támogatom a tesókat az EB-n. rajtam nem fog múlni a sikerük, én drukkolok nekik :)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.02.08. 16:33:55

Írország egy remek hely, az íreket nagyon bírom:) Eddig kétszer voltam ott - a Crooke Park Stadion bejárását mindenkinek ajánlani tudom, zseniális.:)
Az ír focit még a rosszemlékű ázsiai VB-n szerettem meg:) Azóta szurkolok nekik, és jó ideje miattuk haragszom Henryre, meg a franciákra:)

Nálam már a kijutás is félsiker, ha továbbjutunk a csoportból, az mesés lesz XD
Bár rugbyben, vagy gaelic footballban lényegesen nagyobb esély lenne a megnyerésre:)
Éirinn go Brách!
süti beállítások módosítása