Halálos fenyegetés miatt az elmúlt éjjel törölte twitterét James McClean. Az ír válogatott frissen felfedezett csodaszélsője részben a közvélemény nyomására kapott meghívást az új embereknek ritkán bizalmat szavazó Giovanni Trapattoni kapitánytól a válogatott 23-as Eb-keretébe.

A trollok azért zaklatták McCleant, mert annak ellenére, hogy Derryben, Észak-Írországban született, mégis az ír válogatottat választotta.

Az Észak-Írországban születettek jogosultak az ír állampolgárságra, sőt, ha egyik szülője ír állampolgár, akkor ő maga azonnal megkapja azt.

McClean Családja amúgy katolikus és Celtic-drukker, a helyi utánpótláscsapatokban és a városi Cityben játszott. Nem is nagyon vezethetett máshová az útja, mint a köztársasági válogatottba. Az év elején a twitteren már keményen rendreutasította azokat, akik leészakírezik.

Ennek ellenére nemzetközi karrierjét még az észak-ír utánpótlás-válogatottban kezdte, de csak utánpótlás szinten, így semmi akadálya nem volt annak, hogy februárban elfogadja Trapattoni meghívását a csehek elleni barátságos meccsre, ahol 11 percre pályára is léphetett.

Futballkarrierje eddig meseszerűen alakul. 22 éves volt már, amikor a Derry Cityből a Sunderlandhoz került. A Premier League-es csapatban sokáig a tartalékcsapatban játszott, amikor egy decemberi meccsen meglátta őt a nagycsapathoz frissen kinevezett (szintén észak-írországi katolikus) Martin O'Neill, és nyomban beleszeretett az energikus szélsőbe.

A Sunderland 23-asa december 11-i bemutatkozása óta 22 meccset játszott a PL-ben, ebből 19-szer kezdő volt, és öt gólt szerzett.

Twitteres fenyegetés miatt egyébként az Egyesült Királyságban akár börtönbe is lehet kerülni. Márciusban egy 21 éves diákot ítéltek 56 napos elzárásra, mert rasszista megjegyzéseket tett Fabrice Muambára, akit a Tottenham-Bolton meccsen a halálból hoztak vissza.

1 komment

Címkék: twitter james mcclean

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr64498058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása