Hét közben is volt néhány angol bajnoki, három meccsen voltunk érdekeltek, de ez az írás mégis inkább a hétvégi FA kupa negyeddöntőinek beharangozója, ahol a nyolc csapatból négyben is érdekeltek válogatottjaink.

Liverpool-Everton 3-0

A vendégeknél Coleman kezdett, de a 62. percben lecserélte edzője, Duffy és Gibson a keretbe sem volt ott. Moyes, az Everton menedzsere jó tíz éve, mióta az Evertonhoz szerződött, képtelen legyőzni a Liverpoolt az Anfielden. Pedig most igazán jók voltak az előjelek: csapata utoljára január 11-én vesztett, a Tottenham vendégeként, pedig azóta játszott a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is. Talán már a Sunderland elleni, hétvégi FA-kupa negyeddöntőn járt az eszük?

Ezt a kérdést feszegette a Guardian is. A szerző szerint újra rangja van a kupának, ugyanis csak egy kiemelkedő csapat, a Chelsea van a mezőnyben, miután az Európa Ligától csütörtökön búcsúzó két manchesteri csapat már korábban kiesett az FA kupából. Az Everton-Sunderland, a Tottenham-Bolton és a Liverpool-Stoke meccsek résztvevői mind úgy gondolhatják: a kupa jó alkalom arra, hogy valamit nyerjen a csapat. (A sorból a Liverpool lóg ki, amelyik megnyerte már a Ligakupát, valamint a Bolton, amelyiknek kupával érne fel, ha elkerülné a kiesést.) A Chelsea a bravúros BL-továbbjutás után talán annyira már nem fogja erőltetni a hazai kupát, ellenfele, a Leicester pedig az esélytelenek nyugalmával léphet pályára.

Szóval az erős középcsapatok belháborújává válhat az FA kupa, itt szerencsére mi is érdekeltek vagyunk. Az Everton három írjét már említettük, Sunderland: O'Shea (élete formájában játszik), Westwood (úgyis a kispadon ül), McClean (a válogatottbeli bemutatkozása óta egy jó meccse nem volt). Stoke: Whelan, Walters. Leicester: St Ledger.

Emlékezzünk meg két hétközi Championship-meccsről is:

Leicester City-Birmingham City 3-1. St Ledgerék jól melegítettek az FA kupameccsük előtt, megcélozták az osztályozót jelentő hatodik helyet. St Ledger végig pályán volt, sárgát kapott, a 95. percben gólpasszt adott.

Derby County-Nottingham Forest 1-0. Green végig a pályán volt.

Szólj hozzá!

Címkék: fa kupa bajnoki forma

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr374320253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása