A legfontosabb: megvan a szombati, Bosznia-Hercegovina elleni kezdőcsapat. Keiren Westwood – Paul McShane, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Stephen Ward – Damien Duff, Glenn Whelan, Darron Gibson, James McClean – Robbie Keane, Kevin Doyle.

*

Vagyis: Given kapusnak egyelőre pihennie kell, Budapesten, június 4-én talán már látjuk, róla lesz még szó. A sok védősérülés miatt McShane-t a tartaléksorból kellett előrángatni, róla is lesz még szó. Második válogatott meccsén máris kezdő a messiásként várt (és túlértékelt?) McClean (képünkön), a Roy Keane által bírált McGeady kimarad! A középpályán Keith Andrews helyett Gibson kezd!

*

A szombati meccsen három újoncot avat Safet Sušić, Bosznia-Heregovina kapitánya. Miroslav Stevanovićot (Vojvodina), Muamer Svrakát (Željezničar) és Damir Vrančićot (FC Eintracht Braunschweig). A nagyon közül a keret tagja Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City), Miralem Pjanić (AS Roma), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Sejad Salihović (Hoffenheim). A futballtörténelemben ez lesz az első Írország–Bosznia-Hercegovina meccs.

*

Bekövetkezett, amitől minden ír drukker rettegett. A kifejezetten ügyetlennek elkönyvelt hátvédünk, Paul McShane (Hull, képünkön) valószínűleg utazni fog az Eb-re, de a 23-as keretbe csak akkor kerül be, ha végleg kidől onnan valaki. Egy emlékezetes produkcióját lásd itt>>> Erre pedig minden esély megvan: Richard Dunne, Sean St Ledger, John O'Shea és Kevin Foley is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. A Bosznia elleni szombati felkészülési meccsre így összesen négy épkézláb hátvédje maradt a kapitánynak. Mondanunk sem kell, hogy az igazi érvágás Dunne és O'Shea kiesése lenne. McShane legnagyobb érdeme, mondta Trapattoni, hogy egészséges. A legnagyobb veszélyben különben O'Shea (Sunderland) Eb-szereplését fenyegeti, aki hosszantartó bokasérüléséből a szezon utolsó, Manchester United elleni meccsére épült fel, de ez most kiújulni látszik.

*

A 36 éves Shay Givennek, a keret elsőszámú kapusának jövő szerdáig kell pihennie sérült térde miatt. Ha Given nem jönne rendbe, az még nagyobb csapással érne fel, mint McShane esetleges játéka. Keretünk másik két kapusa ugyanis tavasszal a kispadon csücsült klubjukban.

*

A nélkülözhetetlen középpályásnak, a múlt szombaton házasodott Glenn Whelannak fáj a torka.

7 komment

Címkék: bosznia hercegovina shay given darron gibson james mcclean aiden mcgeady paul mcshane keith andrews glenn whelan

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr664546738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hímsoviniszta 2012.05.26. 04:40:17

McShane-t ezzel a fizimiskával simán el tudnám képzelni, mint IRA-harcost.

babyface1 2012.05.26. 07:41:09

Az megvan, hogy az írek a kelet-európai munkásokat (így a magyart is) odahaza csak fehér ni..eknek hívják, ugye? Azért csak drukkoljatok nekik!

MichaelCollins 2012.05.26. 09:15:33

Jimmy Rabbite szerint az írek Európa niggerjei, a dubliniak Írország niggerjei és az Észak-Dubliniak Dublin niggerjei :) Roddy Doyle: The Commitments c. regényében.

2012.05.26. 23:36:52

@babyface1: Minden egyes ír? Húha! Kár, hogy van pár dublini magyar ismerősöm, és valahogy nem találkoznak ezzel az elutasítással, sőt, az egyik srác épp hogy jó barátságokat kötött ír arcokkal.

babyface1 2012.05.27. 07:45:56

@Vasárnapi húsleves: Hát akkor tévedtem, bocsi. Neked igazad van, kétségtelen. Ezek derék, dolgos, józan, barátságos népek lehetnek. Így, hogy még az ismerőseid sem panaszkodnak, elfogadom. Talán nem beszélik a fertelmes ír akcentust, és nem értik miről beszélnek a helyiek... Gondolom tízen bérelnek egy házat, és mind magyarok. Szeparálódj és maradj boldog tudatlan!

A Commitments-ből tán film is készült, meg kell néznem...

MichaelCollins 2012.05.28. 07:21:47

@babyface1: Igen, film is készült. Alan Parker rendezte, és a banda énekesét játszó Andrew Strong énekelte elösször az ír rögbi himnuszt az Ireland's Call-t.
További ajánlott filmek a Furgon és a Méregzsák, ez a The Barrytown Trilogy.
De ha tudod honnan lehet letölteni a filmeket kérlek írd meg :) ! Mert nekem csak a Furgon van meg.

lepattanó korong 2012.06.03. 19:06:14

@babyface1: @Vasárnapi húsleves: nem szeretnék döntőbírót játszani egy parttalan vitában, de itt is csak az van, hogy az angolok hívták white niggernek az íreket. ;-)
www.urbandictionary.com/define.php?term=white+nigger
süti beállítások módosítása