Még mindig a budapesti meccs. McGeady fáradtságra panaszkodott, amit az olaszországi edzőtáborozás idézett elő. Amikor Trapattonit szembesítették a szpartakos szélső szavaival, tágra nyílt szemekkel nyilatkozott, miközben vérnyomása valahová az egekbe szökött. "Beszélnem kell McGeadyvel, mivel az edzések lazák voltak – mondta ironikusan az újságíróknak. Maguk – fordult az újságírókhoz – ott voltak a montecatini edzőtáborban. Láttak minden edzést. Az egy nyaralás volt, nem?" Trapattoni azt is elmondta, hogy ő olyan edző, aki soha nem hajtotta meg különösebben a játékosait.

A kis incidens után nem lennénk túlzottan meglepve, ha a horvátok ellen a friss felfedezett McClean kezdene McGeady helyett.

*

Roy Keane, az egykori MU-játékos, az élő ír legenda – aki korábban különben McGeady mellőzését szorgalmazta McClean javára – most azt mondja, hogy a C-csoportban az írek a leggyöngébbek, a legkevésbé technikásak. Keane különben szeret az élő fába is belekötni, ez a tökösség ugyanakkor tetszik nekem. Nálunk a régi nagyok közül leginkább Nyilasi szokta osztani az észt, aki általában védelmébe veszi a mindenkori kapitány döntéseit – kivéve, ha éppen külföldi edző tölti be a posztot. Írországban azért van ez is másképp, vagyis azért beszélnek, bírálnak sokkal szabadabban a régi játékosok, mert nem egy húsosfazékból lakmároznak mindannyian. Keane például Angliában él és szakkommentátorkodik, nagy ívben tesz rá, ha Dubliben dühösek a véleménye miatt.

*

Emlékszik-e még valaki Alan Kellyre, a Pat Bonner és Shay Given közötti korszak kapusára? Most ő az írek írek kapusedzője, aki igyekezett megnyugtatni mindenkit: a 36 éves Given – bár az első lengyelországi edzésen pihent – védeni fog vasárnap a horvátok ellen.

*

Írek a világon mindenütt vannak. Egyes felmérések szerint a világban 84 millió ír él, de ez marhaság, ebbe belevették a filoíreket is, írnek lenni ugyanis nagy divat, különösen az Egyesült Államokban. (Magyarnak lenni nem az, miért?) Már meg sem lepődtünk, hogy Krakkóban, az angol válogatottat a szállásánál váró tömegben írek is voltak szép számmal. Az ír drukkerek "Soha nem győzitek le az íreket!", és más, hasonló rigmusokkal fogadták az angol focistákat. A két válogatott különben akár a negyeddöntőben is találkozhat, bár kizártnak tartjuk Rooney (aki egyébként ír gyökerekkel rendelkezik) és társai továbbjutását.

5 komment

Címkék: roy keane drukker shay given giovanni trapattoni aiden mcgeady alan kelly

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr854571673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.07. 16:46:26

Bár a zöld szín nekem is szimpatikus, attól tartok, hogy ebben a csoportban az írek teljesen esélytelenek. Talán csak a bundabotrány miatt megroggyant olaszoktól csenhetnek el egy pontot, de az is csak az utolsó helyhez lesz elég.
Az írek számára viszont reménykeltő, hogy ezek a jóslataim sosem szoktak bejönni.
;-)

Keltafan 2012.06.07. 19:36:19

Mit nem adnék egy ír-angol negyeddöntőért.
Go B(h)oys!

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.06.08. 09:53:57

@Keltafan: szerintem az írek is így vannak ezzel:)
(meg az angolok is, bár ők nem az ellenfél, hanem a továbbjutás miatt:))

Vargi 2012.06.09. 00:22:26

Szól a The Fields of Athenry! :)
süti beállítások módosítása