Írország a 18. maradt a FIFA hivatalos, Eb előtti utolsó világranglistáján. Az Eb-győzelem után vajon hányadik helyre nyomulunk előre?

*

Kevin Doyle nem bízik benne, hogy kezdő lesz a horvátok elleni Eb-meccsen. Minden oka megvan ezt hinni, annak ellenére, hogy a selejtezőkön Keane állandó ékpárja volt, és a magyarok ellen is kezdett. És még csak nem is azért jogos a kishitűsége, mert a Wolverhamptonban pocsék idényt hagyott maga mögött, csapatával kiesett a Premier League-ből. Hanem mert Trapattoni a magyarok elleni meccs után rádöbbent, hogy meg kell erősítenie a középpályát, és ehhez a csatársorból kell embert visszavonni. Ez az ember pedig, ugye, a klasszis Robbie Keane nem lehet.

*

Slaven Bilić, a horvátok szövetségi kapitánya interjút adott az Irish Timesnak, amit alább összegzünk, különös tekintettel az íreket érintő részekre. (Azt most ugye nem kell mondanunk, hogy vasárnap este 20:45-kor a horvátok elleni meccsel indítjuk az Eb-t.)

  • Véresen komoly meccsre számít vasárnap.
  • Lenyűgözi az írek defenzív taktikája.
  • Az írek ellen hiába uralod a játékot, jobb a labdabirtoklásod, támadsz folyamatosan, a gólszerzésre alig van esélyed. (Tavaly barátságos meccsen találkozott a két válogatott, 0-0 lett a vége, mi más.)
  • Duff, McGeady, Long vagy Keane képes arra, hogy ellentámadásból mély sebet ejtsen az ellenfélen.
  • Kezdésnek mégis pont jó egy Írország-szintű válogatott ellen játszani, de az írek is ugyanezt gondolhatják a horvát válogatottról.
  • Csodálja Trapattoni karrierjét, neki ő a Mister Calcio. (Mint az újságíró megjegyzi, Bilic nyolc éves volt 1977-ben, amikor Trapattoni edzőként az első Scudettóját nyerte.)
  • Jó viszonyban vannak, számos alkalommal találkoztak. Trapattoni németül beszél hozzá, talán azért, hogy gyakorolja a nyelvet, amit a Bayern München edzőjeként sajátított el. (Bilić három évig játszott Németországban, majd négy évig Angliában.)

Eddig a zanzásított interjú, és most úgy gondolom, itt kötelező elsütni a híres videót, amire az ír blog februári indítása óta várok. Tudják, amikor Trapattoni a Bayern edzőjeként Thomas Strunzot gyalázta.

5 komment

Címkék: fifa világranglista kevin doyle giovanni trapattoni

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr334569259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2012.06.06. 16:30:32

miért is kellet itt elsütni ezt a videót?

maydayray 2012.06.06. 20:07:32

@seahawks: ezt mindenhol el lehet és el kell :-)

Keltafan 2012.06.07. 12:10:28

Pure class... Óriási a fazon.

seahawks 2012.06.07. 14:50:33

@maydayray: max a népszerűség növelésért, mert vonatkozása ide nincs..

Michael Laudrup 2012.06.09. 16:30:22

A XX. század Mussolinije...
süti beállítások módosítása