Megvan az ír keret. Nagy meglepetések nincsenek, hacsak az nem meglepetés, hogy a meglehetősen magas átlagéletkorú ír csapatból a jelen állás szerint sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni. Trapattoni bízik azokban, akikkel végigjátszotta a selejtezőket, és miért is ne bíznak bennük?

Vegyük hát sorra soronként a keretet.

KAPUSOK

Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (Sunderland), David Forde (Millwall). Tartalék: Darren Randolph (Motherwell).

Itt lett volna legnagyobb szükség arra, hogy Trapattoni bátrabb legyen. A 121-szeres válogatott Given (képünkön) kirobbanthatatlan a kapuból, a pocsék szezont maga mögött tudó Aston Villából úgyszintén. Nem mondható el ugyanez a Sunderland és a Millwall kispadját koptató Westwoodról és Forde-ról. Forde helyett Trapattoni nyugodtan beválogathatta volna a Motherwellel bravúros szezont maga mögött tudó Randolpht, most ő a biztonsági tartalék. Mindegy, alapesetben Given védi végig az Eb-t, ne is gondoljunk bele, mi lenne, ha megsérülne a tornán a 36 éves kapus.

HÁTVÉDEK

John O'Shea (Sunderland), Richard Dunne (Aston Villa), Sean St Ledger (Leicester City), Stephen Ward (Wolves), Kevin Foley (Wolves), Stephen Kelly (Fulham), Darren O'Dea (Celtic). Tartalék: Paul McShane (Crystal Palace).

Hála istennek felépült tavaszi sérüléséből a betonkemény Dunne és a Manchester Unitedet is megjárt O'Shea. A selejtezőkön ezek az emberek játszottak a legtöbbször, leszámítva a menet közben visszavonult Kilbane-t, hagyjuk is a szócséplést.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Keith Andrews (West Brom), Glenn Whelan (Stoke), Darron Gibson (Everton), Damien Duff (Fulham), Aiden McGeady (S Moscow), Stephen Hunt (Wolves), Keith Fahey (Birmingham), James McClean (Sunderland). Tartalékok: Paul Green (legutóbb Derby, klub nélküli), Seamus Coleman (Everton).

Saját kérésére kimaradt a Wiganben hétről-hétre pályára lépő, mindössze 21 éves McCharthy (képünkön), mivel édesapjánál rákot diagnosztizáltak. Formája miatt biztos kerettag lett volna, de kimaradása nem dönti meg Trapattoni tételét, a selejtezőkön ugyanis mindössze egyszer játszatta a glasgow-i születésű középpályást. A keretet a középpályásoknál is azok alkotják, akik végigjátszották a selejtezőket.

A Premier League-be decemberbe berobbant McCleant nem lehetett kihagyni, ha nincs a keretben, iszonyú népharaghoz vezetett volna. A szövetség honlapján McClean élete legjobb ébresztőjének nevezte, amikor maga Trapattoni csörgött rá hétfő reggel a jó hírrel. Egyébként meg is lepődött a csodaszélső, mint mondta, többen elhíresztelték, hogy nincs is rajta Trapattoni listáján. Nincs viszont a keretben a Cardiffban magára találó Liam Lawrence, ami annyiból érthető, hogy szélsőből jól áll a keret, ott van Duff, McGeady, Hunt, McClean. Trapattoni a kimaradókat is maga hívta fel, Lawrence állítólag azt mondta neki, hogy megérti, és köszöni a hívását.

CSATÁROK

Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolves), Shane Long (West Brom), Simon Cox (West Brom), Jonathan Walters (Stoke). Tartalék: Andy Keogh (Millwall).

Mindannyian évek óta tagjai a keretnek. Cox alighanem a csehek elleni február végi góljával lőtte be magát végleg a válogatottba. A WBA-nál pocsék szezont maga mögött hagyó csatár helyett nem lett volna hülyeség a bajnokság közben a Wolvestól a Millwallba került, 18 meccsen tíz gólt szerző Andy Keogh beválogatása, de ő most csak tartalék.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr194495725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.05.08. 14:22:15

Hm. Trap maradt a régieknél, ami jó. Sokat jelenthet, hogy összeszokott csapat megy az EB-re.
Givenben én nagyon bízom, a védelem helyén lesz, a középpálya is jó. A gond a csatároknál lesz, vinni kellene Keogh-ot, mert azért gólt csak kell majd rúgni :)
süti beállítások módosítása