Forgassuk még a kést magunkban, mi más a téma, mint a vasárnapi 1-3.

Általános vélemény, hogy az írek éppen azt felejtették el az Eb-nyitómeccsére, amiben eddig a legjobbak voltak: védekezni. A védő St Ledger szerint a második horvát gól vitatható körülmények között esett, ami frusztrálta a csapatot, a harmadik pedig, a szünet után nem sokkal, a legrosszabb pillanatban jött. (Milyen ismerős magyarázkodás.) Szerinte Horvátország nem ütötte ki az írek, egyszerűen csak szerencsétlen gólokat lőttek.

Keane amiatt panaszkodott, hogy nem adtak meg javára egy tizenegyest.

Keith Andrews, a csapat legjobbja szerint a helyzet egyszerű: még két meccs van hátra a csoportkörből ezeken kell javítani. Hogy az egyiken Spanyolország, a másikon Olaszország lesz az ellenfél? Na és?

Mit mond a meccsről Trapattoni, akinek a szemére lehet vetni, hogy a gólpasszt adó balszélső McGeady helyett a csatár Coxot hozta be, és nem a messiásként várt fiatal McCleant, aki mellesleg szintén balszélső?

Nos, az olasz kapitány szerint még túl korai bármilyen értékelésbe bocsátkozni. Már a következő, spanyolok elleni meccsre készül a csapat és a szakvezetés. Fontos, hogy lelkileg felrázzák a társaságot, és előhívják a játékosok emlékezetéből azt a sok-sok kapott gól nélkül lejátszott meccset, ami eddig jellemezte az íreket.

Trapattoni az első félidő lagymatag játékát a horvátok középpályás fölényére fogja, a másodikban már jobban játszott Írország.

A játékosokat egyet aludva a történtekre értékeltük 1-től 10-ig. Saját számaink mellett közöljük az Irish Sunét és az Irish Independentét is.

Shay Given: Az első gólban vastagon benne volt (Trapattoni azzal mentegette a veterán kapust, hogy sokan voltak előtte), a második lesről született, arról nem tehetett, a harmadiknál pechje volt. Ebben a harmadik gólban benne volt az egész meccs. Két nagyobb védése volt, bár tegyük a szívünkre a kezünket: ha azokból is gól születik, az Given sara lett volna.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 5

Irish Sun: 5

John O'Shea: Már a magyarok elleni meccsen látszott, hogy gondjai vannak a volt MU-védőnek. Akkor Dzsudzsákkal, most Ivan Ivan Perišićtyel boldogult nehezen.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 5

Irish Sun: 5

Sean St Ledger: A góljáért dicséret illeti, nálunk csak emiatt

Boys in Green: 6

Irish Independent: 6

Irish Sun: 7

Richard Dunne: Mario Mandžukić és Jelavić többször zavarba hozta, semmit nem mutatott abból, amit például a moszkvai Eb-selejtezőn, ahol a védelem vezére volt, és nagy szerepe volt a 0-0 kiharcolásában.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 5

Irish Sun: 6

Stephen Ward: Nem ez volt élete meccse, az első és a második gólnál hibázott, ő adta a gólpasszt Jelavićtynak (még ha lesen is volt).

Boys in Green: 4,5

Irish Independent: 5

Irish Sun: 5

Damien Duff: Az első klasszikus felfutására és veszélyes beadására a 80. percig várni kellett, utána viszont többször is helyzetbe hozta a csapatot, sajnos már későn.

Boys in Green: 6

Irish Independent: 6

Irish Sun: 6

Glenn Whelan: Robotolt, majd megszakadt a pálya közepén, ahogy megszoktuk tőle, de ezen az estén ez sem segített.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 6

Irish Sun: 6

Keith Andrews: Az ír csapat legjobbja. A meccs utolsó negyedében szinte egyedül jelentett veszélyt a horvát kapura, összesen hét lövési, fejelési kísérlete volt, ebből kettő ment kapura. Mellesleg 11 769 métert futott, ami az írek közül a legjobb teljesítmény.

Boys in Green: 6,5

Irish Independent: 7

Irish Sun: 6

Aiden McGeady (az 53. percben lecserélve): Gólpasszt adott, ezek után némileg meglepő volt, hogy Trapattoni lecserélte. Sokat kellett védekeznie, támadásépítéssel (értsd: fölszalad, belövi középre) nemigen tudott foglalkozni.

Boys in Green: 5,5

Irish Independent: 6

Irish Sun: 6

Robbie Keane (a 74. percben lecserélve): Önmagához képest sokat védekezett, kiharcolt egy meg nem adott 11-est is. Valahogy mégis kevés volt.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 6

Irish Sun: 7

Kevin Doyle (az 53. percben lecserélve): Itt van a legnagyobb szórás az értékelésekben. Egyrészt több szabadrúgást is kiharcolt, az egyikből született az ír gól, másrészt eltűnt a mezőnyben.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 7

Irish Sun: 5

Jon Walters (az 53. percben állt be): Amikor pályára lépett már veszett ügy volt a meccs, lövése nem volt, egy szabálytalanságot követtek el ellene.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 6

Irish Sun: 5

Simon Cox (az 53. percben állt be): A bal oldalon, számára idegen környezetben mozgott. Volt egy melléje, háromszor szabálytalankodott, kétszer meg ellene szabálytalankodtak. Az egész pályát bejátszotta

Boys in Green: 6

Irish Independent: 6

Irish Sun: 5

Shane Long (a 74. percben állt be): Beállása után futószalagon jöttek az ír támadások, bár a lövésekkel adós maradt.

Boys in Green: 5

Irish Independent: 6

Irish Sun: 5

1 komment

Címkék: horvátország roy keane eb 2012 giovanni trapattoni keith andrews

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr334579256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2012.06.11. 15:25:08

Nagyon kell szeretni Givent azért az 5-ösért... Ha érdekel, hogy néztetek ki kívülről:

futballsznob.blog.hu/2012/06/11/instant_elemzes_3_nap
süti beállítások módosítása