A magyar–ír meccs óta minden magyar drukker állati nagy ír-szakértővé lépett elő. Többnyire lesajnálásokat kapok, mondván, örüljetek, hogy nem kaptatok ki, és ilyen teljesítménnyel simán kizúgtok a csoportkörben.

A kritikusoknak majd a csapat fog válaszolni a következő napokban, most legyen elég annyi: egyrészt az ír válogatott Budapesten megőrizte 14 hónapja tartó veretlenségét, másrészt nem a felkészülés alatt kell brillírozni, harmadrészt minden titkot nem illik ellőni a nyitány előtt egy héttel.

Ma este háromnegyed 8-kor a horvátok ellen kezdjük Eb-szereplésünket. A kezdőcsapat végül az lett, ami a magyarok ellen is kifutott a pályára, hiába mondta Trapattoni a meccs utáni viharos sajtótájékoztatón, hogy korábban ő ilyet nem mondott, és lehet, hogy egy emberrel meg kell erősíteni a középpályát. Tehát:

Given (Aston Villa) – O'Shea (Sunderland), Dunne (Aston Villa), St Ledger (Leicester City), Ward (Wolves) – Duff (Fulham), Andrews (West Brom), Whelan (Stoke City), McGeady (Spartak Moscow) – Keane (LA Galaxy), Doyle (Wolves).

Ezzel eldőlt, hogy Given mégis tud védeni, nagyon nagy baj lett volna, ha egészségi állapota ezt nem tette volna lehetővé, remélhetőleg a meccs után sem kell mást mondani. Az is biztos most már, hogy a kissé formán kívül játszó Doyle lesz Keane csatárpárja, hiába brillírozott Long vagy Walters az előkészületi meccseken. És a csodálatos McCleannak is várnia kell még a tétmeccses bemutatkozásra, mivel Trapattoni most inkább a kipróbált McGeadyben bízik. Hogy mekkora őrület övezi McCleant, arról ez a videó tanúskodik:

Trapattoni utolsó nyilatkozatában hálát adott az égnek, hogy a bajnokság végén sérülésekkel bajlódók –John O’Shea, Richard Dunne, Sean St Ledger, Shay Given – vállalni tudják a játékot.

Arra azért ne vegyünk mérget, hogy végig bírják a tornát, különösen, ha döntőbe jutunk. Írországban egyébként olyan hangulat övezi a csapatot, hogy akár meg is nyerheti az Eb-t, kb. úgy, ahogy a görögök is megnyerték a 2004-est, a dánok az 1992-est. Trapattoni szavaival élve: All is possible.

Az írek ellen kétszer nyertünk, háromszor döntetlent értünk el, egyszer vesztettünk. Érdekesség, hogy egy kivételével az összes meccsen védett a 36 éves Given, már az első 1996-oson is. Amikor nem ő állt az ír kapuban, akkor Alan Kelly védett, aki most a válogatott kapusedzője, és ott ül majd este a kispadon. A két válogatott az utolsó, barátságos meccsét tavaly játszotta egymás ellen, Dublinban 0-0 lett. Az ír kezdőcsapat négy helyen változik most.

Amiben még bízhatunk: Írország válogatottjának ez a mostani az ötödik világversenye, és az eddigieken még soha, de soha nem szenvedett vereséget a nyitómeccsen:

1988, Eb, Anglia 1-0

1990, vb, Anglia 1-1

1994, vb, Olaszország 1-0

2002, vb, Kamerun 1-1

Az írek a csoportból csak egyszer, 1988-ban nem jutottak tovább.

Amúgy meg meggyőződésünk, hogy ez a meccs 0-0 lesz, de nem baj, július 1-jén kell csúcsformában lenni, nem most.

11 komment

Címkék: történelem horvátország beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr114576747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2012.06.10. 17:29:15

Az írek mindig rokonszenvesek, a tüdejüket is kiköpik a pályán, szóval hajrá!

dr.pupak30 2012.06.10. 20:02:30

angolszász favágók, nulla kreativítással, védekező futballal. selejtező csoportban tán 5 döntetlenjük volt? örüljenek, ha egyáltalán gólt rúgnak ezen a tornán. :)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.06.10. 21:21:22

@dr.pupak30: megvolt, leülhetsz, elégtelen.
Amúgy 3 döntetlen volt a selejtezőkben, és 15 rúgott gól - annyi mint a franciáknak, vagy a dánoknak. És azoknak az oroszoknak rúgtak pl kettőt, akiknek a csehek csak egyet tudtak. Problem? :)

Ja, és az íreket angolszász favágóknak titulálni egyes vidékeken simán halálos sértés.:) Becsületes ÍR favágók maximum...

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2012.06.10. 22:18:50

Ezen a horvát meccsen borzasztó gyengék a zöldek. Középpálya, összjáték zéró, elképzelés szintén.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2012.06.10. 22:22:16

Náluk már csak a riporter gyengébb.

dr.pupak30 2012.06.10. 22:25:56

@Vészmadár: további kérdések? még favágónak is gyengék. jobb ha holnap haza is utaznak. :)

dr.pupak30 2012.06.10. 22:27:45

@Vészmadár: hagyjad már. Dublin mint egy rossz London utánzat, angoloknak szurkolnak, angolul beszélnek, az összes híres költőjük, írójuk angol származású. :)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.06.10. 22:53:34

@dr.pupak30: jahogy ez egy troll? én kérek elnézést, nincs több kaja.:)

A meccshez:
Három ilyen balfék gólt kapni művészet. Főleg a harmadik, az nagyon...
Ma nagyon nem ment a játék, a gólokat ritka szar tempóban kaptuk, az elsőnél és a harmadiknál még az öltözőben ragadtunk. Viszont normális gólt nem tudtak lőni a horvátok, és az utolsó 15-20 percben ha Andrews nem "torreskedik", akkor még szoros lehetett volna. Vagy ha befújják Keane tizenegyesét...
Mindenesetre szomorú vagyok, ezzel a teljesítménnyel semmi esélyünk a spanyolok (és a délutáni meccs alapján az olaszok) ellen...

Trapnak valami csodát kellene tennie...

Nancsi 2012.06.10. 22:59:43

@Vészmadár: "Trapnak valami csodát kellene tennie"
Mondjuk keresni egy normális csapatot, amit még odaadnak a keze alá...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.06.10. 23:08:44

@Nancsi: köszönöm, szerintem az írek normális csapat - mind az, amelyik kijutott az EB-re. písz:)

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2012.06.10. 23:14:35

@Vészmadár: Nincsen ha. Sajnos vállalhatatlan produkciót nyújtottak a srácok, leginkább előrevágták/felívelték a labdákat, ennyire telt.
süti beállítások módosítása