Trapattoni meccs utáni sajtótájékoztatóján az ír újságírók azt akarták kihúzni a kapitányból, hogy csakugyan ez a csapat kezd-e majd vasárnap este Horvátország ellen az Eb-n, úgy, ahogy korábban ígérte. Trapattoni állta a rohamokat, egyben letagadta a korábbi nyilatkozatát az ír újságírók újabb és újabb kérdéseire válaszolva.

A 0-0-nak nem örül az ír közvélemény, az ő szemükben a magyar egy tehetséges, fiatal csapat, semmi több (hogy több legyen, ahhoz ki kéne már jutni egy Eb-re vagy vb-re). De álljon itt a 2004-es, Eb-t nyert görög válogatott eredménysora, hogy bebizonyítsuk: egy nem túl jól sikerült felkészülési meccs nem minden. A görögök egy hollandok elleni, eindhoveni 0-4-gyel, egy lengyelek elleni, szcecini 0-1-gyel és egy vaduzi, Liechtenstein elleni 2-0-ás világraszóló diadallal (a második gól az utolsó percben született) hangoltak az Eb-re. Otto Rehhagel, a külföldi kapitány pedig ugyanolyan kínos, nyugtalanító, nehezen emészthető sajtótájékoztatókat tartott, mint most Trapattoni.

A hatharom.hu-nak hála, itt van Trap sajtótájékoztatójának magyar feliratos változata:

Trapattoni szerint a meccs tanúsága az volt, hogy a 4-2-3-1-et játszó csapatok ellen fel kell áldozni az egyik csatárt, kell még egy ember a középpályára, különben több gólos vereségbe szaladhat bele a válogatott, ahogy Budapesten is történhetett volna, ha Given és Westwood nem olyan magabiztos, illetve ha Szalainak, Némethnek vagy Dzsudzsáknak több szerencséje van.

A magyarok elleni meccsen a Doyle helyett beállt Jon Walters, bár eredetileg csatár, azt játszotta, amit a Stoke-ban is, vagyis visszahúzódott a középpályára. És a most halovány Robbie Keane is tud sokkal, de sokkal mélyebben játszani.

"Ez a meccs kissé szégyenletes volt" – nyilatkozta a hétfői meccsről Robbie Keane, aki a vihar miatti későbbi kezdésnek tudta be, hogy az írek nem találták a ritmust. A csapatkapitány szerint a meccs előtt 30-40 percet a játékoskijáróban tölteni nem éppen ideális. A bírónak legalább öt percet kellett volna adni egy újboli bemelegítésre.

Az ír lapok kiemelik, hogy az ír válogatott útját természeti csapások kísérik: Olaszországot földrengés rázta meg az edzőtáborozásuk kezdetén, Budapesten felhőszakadás volt, mi lesz vajon jövő vasárnap Poznanban?

Az Irish Times így osztályozta az íreket a hétfői meccs után (10-es skálán).

Kezdők: Given 9-es (nagy kritika a csapatnak), O'Shea 5-ös (nem nagyon bírt Dzsudzsákkal, az ex-MU-védő), Dunne 8-as (egészséges, jöhet az Eb), St Ledger 6-os, Ward 5-ös (összeszedett egy sárga lapot), Duff 6-os, Andrews 5-ös (formán kívül játszott), Whelan 6-os, McGeady 6-os (ez a teljesítmény nem biztos, hogy elég arra, hogy elhallgattassa azokat, akik szerint McCleannak kezdőnek kell lennie), Keane 5-ös (most nem volt esélye a ragyogásra), Doyle 5-ös (szörnyű szezonja után - kiesés a Wolvesszal - nem túl magabiztos).

Cserék: Westwood 7-es (remek védései voltak), Walters 7-es (jó lövését Bogdán védte), Cox 5-ös, Hunt 6-os , Gibson 5-ös, Green osztályzat nélküli, mivel kevés időt töltött a pályán.


Hungary 0 - 0 Republic of Ireland footyroom.com by Futbol2101

*

Az ír válogatott kedden megérkezett a tengermelléki, Gdansk melletti Sopotba, ahol a csoportmeccsek alatt a főhadiszállásuk lesz. Délután 3 órakor Trapattoni már edzést vezényel.

*

Az Irish Times a leghasznosabb lengyel kifejezésekre tanítja olvasóit. Mit ad Isten, a kilenc nélkülözhetetlen kifejezés közül négy az ivással kapcsolatos. A szerkesztők által fontosnak vélt szavak: jónapot, bocsánat, viszlát, köszönöm, sör, egy/két sört kérek, még egy kört, egészségedre, retúrjegyet kérek Gdanskba. Ezekkel a kifejezésekkel felvértezve semmi bajunk nem eshet Lengyelországban.

*

A magyarokkal azonos selejtezőcsoportban lévő ír U21-es válogatott 2-2-t játszott hazai pályán, Sligóban 2 600 néző előtt a csoportot vezető olaszokkal, így még van esélyük kijutni az U21-es Eb-re. Az írek 0-2 után egyenlítettek Brady és Cunningham góljaival.

A csoport állása:

1. Olaszország 6 meccsen 16 pont

2. Törökország 7 meccsen 12 pont

3. Írország 5 meccsen 10 pont

4. Magyarország 5 meccsen 3 pont

5. Liechtenstein 5 meccsen 0 pont

I. McLoughlin (MK Dons) – J. Egan (Sunderland), S. Duffy (Everton), N. Canavan(Scunthorpe United), G. Cunningham (Manchester City) – J. Hendrick (Derby County), R. Towell (Unattached), E. O'Kane (Torquay United) – R. Brady (Manchester United), R. Murphy (csapat nélküli), A. White (Leeds United).

Cserék: A. McCarey (Wolves) McLoughlin helyett az 59. percben, J. Collins (Shrewsbury Town) Murphy helyett a 89. percben.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr54566854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindigezvan 2012.06.05. 14:36:02

O'Shea tavaly a Sunderlandbe igazolt.

maydayray 2012.06.05. 14:36:48

írül hogy mondják, hogy ich habe fertig? :-)

O'Murchadha 2012.06.05. 14:53:15

@mindigezvan: jogos, ex-MU-t akartam írni, átírtam, kösz!

Globetrotter2014 2012.06.05. 15:42:33

Ez kiakadás?

Wássze erlaube Sztrunc!!!!????
www.youtube.com/watch?v=yU5bqG9Fx8g

:)))))

szanalmas 2012.06.05. 18:27:35

Komolyan nem értem az ilyen idióta újságírót, bazmeg, ez egy kezdőcsapat összeállítására veri ki otthon, vagy miért olyan fontos neki?! Értelmesebb kérdései nincsenek? Mondjuk az öreget sem értem, mit értetlenkedik, én simán azt mondtam volna, hogy persze, ez a 11 kezd, ha cigánygyerekek potyognak is az égből! Na és akkor mi van, ha meg nem, höhö.

szanalmas 2012.06.05. 18:33:37

Nameg továbbolvasva a Robbie Keaneját se értem kristálytisztán, a magyarok is ugyanazon a meccsen játszottak, ugyanúgy nem melegítettek. Ráfogni erre, meg a viharra, hogy béna pöcs, kicsit ciki.

ön itt áll 2012.06.05. 23:20:19

@szanalmas: ja, az öregnek csak annyit kellett volna mondani, hogy tegnap azt mondtam, de a mai meccs alapján mást mondok. Most mit csinálsz beperelsz? hisz én vagyok az edző, majd, ha kimennek a pályára meglátod milyen csapat áll fel.

Cpt. Flint 2012.06.06. 09:05:37

"Trapattoni szerint a meccs tanúsága az volt,"
Figyeljünk már oda arra, hogy a "tanúság" meg a "tanulság" nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása