Hétfőn este fél 9-kor aki csak tud, jöjjön a Puskás stadionba, ahol az írek az Eb előtti utolsó felkészülési meccsüket játsszák Magyarország ellen. Nem mintha külön mondani kellene ezt a csehek elleni pénteki győzelem után.

Összeszedtük néhány pontban, hogy a magyarok ellenfelének mire is kell figyelni a hétfőn, így talán még érdekesebb lesz nézni a meccset.

1. Őrizni a veretlenséget

Az ír válogatott több mint egy éve őrzi veretlenségét, 2011. március 29., az Uruguay elleni hazai barátságos meccs óta (2-3) senki sem tudta legyőzni Duffékat, pedig azóta 13 meccset játszottunk.

2. Ápolni Stephen Hunt lelkét

Az ír válogatottnak három klasszis szélsője van, McGeady, Duff, McClean. És van egy negyedik, a Wolves-szal idén kieső Stephen Hunt, akire azonban – különösen ha a döntőig menetelünk – nagy feladatok várhatnak a tornán, ezért nem mindegy, milyen lelkiállapotban van. Nos, a múlt szombati, bosnyákok elleni meccs után, amikor egy perc sem jutott neki, kifejezetten rosszul érezte magát. Különösen frusztráló lehet neki a 22 éves taknyos, McClean berobbanása az ír focielitba.

3. Folytatni a McClean-sztorit

Az előbb említett kölyök mindössze két válogatottságon van túl (februárban a csehek ellen 11 perc, a bosnyákok ellen egy teljes meccs), mégis óriási őrület kíséri a pályafutását. (A magyar focirajongóknak érdemes lesz őt külön is figyelni, ebből a csapatból ő viheti a legtöbbre.) Egy éve még a sehol sem jegyzett ír ligában játszott, majd leigazolta őt a Sunderland, de ott is csak decemberben kezdett el játszani, azóta viszont kihagyhatatlan. Az ellenállhatatlan szélsőt olyan mágia veszi körül, hogy Trapattoninak többször is figyelmeztetni kellett a drukkereket, hogy nem McClean az új Messi vagy Pele. Mivel McClean még fiatal, így egy felkészülési meccs is sokat javíthat vagy ronthat helyzetén. Egy gyengébb meccs lelkileg rossz hatással lehet rá az Eb-n, igaz, ez fordítva is igaz. (Hű, de nagy közhely, mindegy, benne hagyom.)

4. Eltemetni a Foley-botrányt

Annyira idilli volt az írek felkészülése, hogy kellett már egy kis botrány. Történt, hogy Trapattoni hetekkel a 23-as keret kihirdetése után kipöccintette belőle Kevin Foley-t, ezt az évek óta a válogatott környékén lebzselő, de áttörni nem tudó védekező középpályást, és lecserélte egy védőre, McShane-re. A döntést azzal indokolta, hogy a keret védőit, különösen a félig sérülten is kihagyhatatlan két klasszist, Dunne-t és O'Shea-t kisebb-nagyobb sérülések sújtják, így szüksége van plusz védőre. Foley hisztizett egyet, aztán hazautazott. Az ír keret tagjait lesújtotta az eset, de azt mondják, ettől csak erősebbek lettek. Majd meglátjuk. (Mellesleg, ha játszik McShane – jobbhátvéd szokott lenni, de a védelem közepén is tud játszani a 13-as –, akkor a magyaroknak érdemes az ő oldalán próbálkozni.)

5. Játékba hozni Shay Givent

Az Aston Villa 36 éves kapusa 1996 óta tagja a válogatottnak. A csapatból elképzelhetetlen kihagyni, a bosnyákok ellen mégsem játszott térdsérülése miatt. Hogy a tornán se játsszon, arra az írek gondolni se mernek, különösen annak fényében, hogy a két tartalék, Westwood és Forde is klubjaik, a Sunderland és a Millwall cserepadján ücsörögte végig a tavaszt. Given a szombati edzést kihagyta az olaszországi edzőtáborban, Trapattoni ennek ellenére azt mondta, védeni fog Budapesten.

6. Begyakorolni a 4-5-1-et

Az írek a klasszikus 4-4-2-t játsszák, elől Keane-vel és Doyle-lal. A bosnyákok elleni meccs második félidejében a magas Long (képünkön) beállásával, aki végül a meccset is eldöntötte, remekül játszották a 4-3-3-at, amiből védekezésben 4-5-1 lett. Meglátjuk, Budapesten mit játszanak.

(A képek forrása: az ír szövetség hivatalos facebook-oldala.)

10 komment

Címkék: magyarország shay given james mcclean kevin foley stephen hunt

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr654562917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spion27 2012.06.03. 18:26:41

kapjatok ki ződek :D

Kata78 2012.06.04. 00:41:28

Jaaaaaj fiúk.. mindenki elhitte, hogy a Zöldek igaziból kijutnak az EBre? :D ennyire még Lapreichorn sem lehet naív :D

Kutchek (törölt) 2012.06.04. 09:20:52

Remélem Cromwell óta nem látott mészárlásban lesz részük...

Irdatlan bácsi 2012.06.04. 10:21:09

Nagyon szeretném, ha a leendő EB-győztest vernénk ma meg. :-)

Ainult Mina 2012.06.04. 10:29:40

Viktor Kassai segitsegevel nyertek esztek ellen.

Julian 2012.06.04. 11:41:58

Kuldjok oket egy 3:0-val lengyelorszagba a barataikhoz...!Hajra magyarok!
süti beállítások módosítása