Nem akarom Kevin Foley érdemeit kisebbíteni, de mégiscsak a válogatott egy perememberéről van szó (hiába töltött hat évet a csapat körül, mindössze nyolc válogatottsága van), aki 2011-12-ben klubjában, a Premier League-ből csúnyán kiesett Wolverhamptonban is mindössze 11-szer volt kezdő, 5-ször csere. (FIGYELEM!!! Ha elege van a Foley-ügyből, akkor is olvasson tovább, hogy megtudja: mennyit költött eddig a focira az egyik legnagyobb élő ír drukker?)

Ehhez képest napok óta másról sem szól az írek felkészülése, mint a Foley-ügyről, ahol mindkét fél megéri a pénzét.

Ott van egyrészt Trapattoni, aki beválogatta az eredeti, 23-as keretbe Foley-t, majd anélkül tette ki, hogy a játékos megsérült volna. Igazából a többi játékos állapotával indokolta a döntését, mondván a középső védők sérülésekkel küszködnek, Foley-nál pedig van jobb jelöltje a posztra. Ez igaz is, de ha előre gondolkodik (O'Shea is, Dunne is hosszú heteken át volt sérült tavasszal), akkor elkerüli ezt a lehetetlen helyzetet.

De a peremember Foley nyavalygása is unalmas, különösen a jaj, szegény szüleim már megvették a jegyet a Lengyelországba tartó járatra.

Trapattoni csütörtökön először szólalt meg azóta, hogy Foley árulásnak nevezte a kapitány döntését. Előbb egy kisebb kirohanást intézett az újságírók ellen, akik nem azzal foglalkoznak, mennyire jól játszik a válogatott, és mit kell tenni még a sikeres felkészülésért (honnan olyan ismerős ez?), hanem a Foley-üggyel zaklatják. "Elég, elég, elég!" – mondta. Aztán annyit mégis elmondott, hogy ő is elárulva érzi magát, akárcsak Foley, de hogy miért, arra nem tért ki bővebben. "Paul McShane [Foley helyett került a keretbe] ír vagy külföldi? Egy ír helyett behívtam egy másik írt, mi itt a probléma?"

És mit szólnak mindehhez a játékosok? Stephen Kelly azt mondja, megrázta őket az eset, de ettől még közelebb kerültek egymáshoz, bármit is jelentsen ez.

*

Az ír válogatott egyik, ha nem a legnagyobb drukkere az 59 éves Garda Jim Ryan, aki negyven éve követi a válogatottat, amire mai árfolyamon nagyjából 400 ezer fontot költött. Garda Jim Ryan azon kevés ír drukkerek közé tartozik, aki nem iszik, nem dohányzik, nem űz szerencsejátékot. A mostani Eb-t 4 ezer euróból hozza ki, bár az összeg nőhet, ha az írek bejutnának a négy közé. Adná az Isten.

Szólj hozzá!

Címkék: drukker giovanni trapattoni kevin foley garda jim ryan

A bejegyzés trackback címe:

https://boysingreen.blog.hu/api/trackback/id/tr784558665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása